BERGEN – Evert en Cisca Abspoel zijn zaterdag 17 februari in Bergen met hun presentatie over Patagonië, gelegen in het zuidelijk deel van Chili en Argentinië. Vanuit de hoofdstad Santiago de Chili reist het publiek net Evert en Cisca mee naar Patagonië, een deel van Zuid-Amerika waar de wind altijd waait.

Uitgestrekte pampa’s, ijzige gletsjers en hoge bergtoppen met eeuwige sneeuw vormen er het indrukwekkende landschap. Vanaf de Villarica vulkaan heb je prachtig uitzicht over de omgeving met overal meren en vulkanen.

Langs de kust van Argentinië struikel je over een rijk dierenleven: walvissen, pinguïns , dolfijnen, zeeleeuwen en zeeolifanten. In het Torres del Paine Nationale Park wandelden zij langs pieken en watervallen door het domein van de condor en de guanaco.

In het Nationaal Park Tierra del Fuego (Vuurland) ligt de zuidelijkste stad ter wereld, Ushuaia, waar van uit gevaren wordt over het Beaglekanaal. El Calafate vormt de toegangspoort naar het Nationaal Park Los Glaciares, een gebied met indrukwekkende gletsjers.

Een heel contrast vormt het warme en levendige Buenos Aires. Daar wordt in de wijken La Boca en San Telmo, de vurige tango op straat gedanst.

De presentatie wordt gegeven in ontmoetingscentrum T&O Kogendijk 42a in Bergen. Aanvang is 20.00 uur. Kaarten kosten vijf euro, verkrijgbaar voor aanvang aan de zaal. Bel voor meer informatie: 072-5812484 of 072- 5813726.