BERGEN – Het evenement Lichtjesavond in Bergen gaat door op woensdag 4 augustus. Dat meldt de Bewonersvereniging Bergen die het evenement samen met de horeca- en winkeleigenaren organiseert.

.
Voorzitter Jan Apotheker: “De coronamaatregelen zijn soepeler. Hoe fijn is het om na de afgelopen coronaperiode weer iets moois te organiseren.” De organisatie roept de inwoners van Bergen in en om het centrum op hun tuin te versieren met lichtjes om de avond tot een succes te maken. Het verzoek aan de inwoners van het centrum van Bergen is om lichtjes op te hangen.

.
Het gaat om het gebied dat is ingesloten door Karel de Grotelaan, Middenpad, St. Antoniusstraat, Molenstraat/ Beemsterlaan, Jan Jacoblaan, Spaanschepad, Maasdammerlaan, Renbaanlaan (via Merelhof), Van Reenenpark, Vijverlaan, Breelaan tot Russenweg, Jan Oldenburglaan en Plein. De supermarkten verkopen vóór 4 augustus voldoende waxinelichtjes, meldt Bewonersvereniging Bergen.

.
Burgemeester Peter Rehwinkel opent op woensdag 4 augustus het evenement Lichtjesavond om 21.30 uur. International Museum Sessions verzorgt bij Museum Kranenburgh een tuinconcert van 20.30 tot 21.00 uur. Hij bezoekt het gebied en doet in ieder geval Museum Kranenburgh aan. Op het terrein van de Ruïnekerk speelt tussen 21.00 en 22.00 uur de Bergense Harmonie. De deelnemende winkels blijven tot 23.00 uur open en de horecaterrassen blijven open tot 24.00 uur.

Foto: Beeld uit RTV80-verslag Lichtjesavond uit 2016: Merelhof.