GROET – Vrijdag 2 september organiseert Dorpsvereniging Groet wederom de lichtjesavond en lampionoptocht.

Na enkele jaren van afwezigheid door de corona maatregelen wordt het evenement dit jaar voor de 62e keer gehouden. Een rijke traditie die door velen wordt meebeleefd en altijd wordt gehouden op de eerste vrijdag nadat de scholen weer zijn begonnen.

Voor de 62e editie zijn de Muziekvereniging Kunstzin Julianadorp, de Showband Heiloo en het Trompetterkorps Alkmaar geregeld voor deelname aan de optocht. De optocht start om 21:00 uur en het vertrek is vanaf het grote parkeerterrein in Groet. Dit jaar lopen – net als voorgaande jaren – de kinderen weer mee met mooi versierde bolderwagens, fietsen of andere verrassende verschijningen. De meeste tuinen in Groet zijn feestelijk verlicht en in veel gevallen is het voor de Groeters een feest dat met familie en vrienden gevierd wordt.

Route

De route van de optocht start bij het parkeerterrein Groet en gaat door het dorp tot Kerkbrink. De afsluiting van dit evenement vindt plaats op de aankomstplek op de Kerkbrink. Hier verzorgen de deelnemende korpsen nog een taptoe en daarnaast zet een lichtshow het kerkje in de schijnwerpers. De deelnemende kinderen krijgen een traktatie en de leden van de korpsen een flesjes water.

(Bron foto: Watgaanwedoen.nl)