CASTRICUM – Op vrijdag steken de boswachters van PWN honderden kaarsjes aan voor de jaarlijkse lichtjestocht door het duingebied.

Deze wandeling is de bijzondere start van de kerstperiode voor jong en oud. De start van de tocht is tussen 19.00 en 20.30 uur in blokken van 15 minuten. U dient zich vooraf aan te melden via www.pwn.nl/activiteiten. Niet vooraf aanmelden is niet lopen.

Wandelen door de donkere duinen is een unieke belevenis.

In de avond en nacht is het duin normaal gesproken gesloten voor bezoekers: de natuur geniet dan van de rust. Maar op een van de langste nachten van het jaar mag u ook in het pikkedonker het duingebied betreden.

Tijdens een afwisselende route – van ongeveer anderhalf uur – wijzen honderden kaarsjes u de weg. Geniet van de stilte, de duisternis en van de magische sfeer.

Onderweg hebben de boswachters een aantal sfeervolle ontmoetingen voor u in petto. Zo ontmoet u ook dit jaar weer een grote groep midwinterhoornblazers.

Aan het begin van de tocht kunt u op een sfeervolle plek een kaarsje aansteken als licht in het donker, als gebaar van dank, als teken van hoop of geloof of ter nagedachtenis.

Aanmelden voor de lichtjestocht kan alleen via www.pwn.nl/activiteiten. U kunt kiezen uit zes verschillende starttijden.

De tocht begint in Bezoekerscentrum De Hoep aan de Johannisweg 2 in Castricum en kost € 2,00 per deelnemer. De opbrengst van de lichtjestocht komt ten goede aan een natuurbouwproject in het duingebied.

De lichtjes

Houd wel de website in de gaten.

Bij extreem slecht weer kan de tocht helaas niet doorgaan.

Geef een reactie