SCHOORL – In de donkere tijd van het jaar brengt Staatsbosbeheer het licht in de duisternis met de lichtjeswandeling op vrijdag 28 december. De route gaat door de donkere duinen van Schoorl, die verlicht wordt door lichtjes.

Onderweg beleef je de stilte van de avond afgewisseld met magische momenten. Na afloop staan bij het Buitencentrum vuurkorven klaar. De wandeling start om 18.00 uur. Elke tien minuten vertrekt een groep van maximaal 25 personen vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen.

De laatste groep vertrekt om 20.00 uur. De wandeling is circa 6 kilometer en gaat over paden en door de zandvlakte. Goede wandelconditie is dus noodzakelijk. De deelname is € 7,50 per persoon. Na afloop is er iets lekkers voor bij de vuurkorf.
Vooraf reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/lichtjeswandelingschoorl

Daarnaast kunnen kinderen tot en met 10 jaar zich aanmelden voor het maken van een eigen lichtje, waarna ze met de groep een prachtige route door de donkere duinen lopen.

Een Schoorlse Duinengids van Staatsbosbeheer zal deze activiteit begeleiden. Natuurlijk kunnen ouders of andere begeleiders meedoen. De deelname is € 7,50 per persoon, inclusief materiaal en na afloop wat lekkers bij de vuurkorf.

Het knutselen begint om 16.30 uur met aansluitend de wandeling. Vooraf reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/lampionmakenschoorl Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, Schoorl.

Openingstijden: maandag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Betaald parkeren van 10.00 tot 19.00 uur.