GEMEENTE BERGEN – Huidig wethouder Peter van Huissteden voert de kandidatenlijst aan van de PvdA voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezing. Bergenaar Van Huissteden was eerder vier jaar raadslid en heeft in zijn periode als wethouder een aantal slepende en soms lastige items tot besluitvorming weten te brengen.

Daarnaast is hij steevast doende met programma’s voor meer sociale woningbouw. Het is voor het eerst dat Van Huissteden optreedt als lijsttrekker.

Plaats twee is voor Johanne Hendriks uit Schoorl. Zij is in diverse raden toezichthouder binnen het onderwijs en was de afgelopen jaren als burgerraadslid betrokken bij de fractie. Op drie staat Nick de Gooijer uit Groet. Hij werkt als elektrotechnicus voor Hot Cell Laboratories bij NRG in Petten en is in 2017 lid geworden van de PvdA.

De vierde plaats is voor nieuwkomer Jan Keijsper uit Bergen, maar is al sinds 1985 lid van de PvdA. Na een carrière bij Shell is hij in 2017 van baan veranderd en aan de slag gegaan als zelfstandig consultant.

Jan is fervent schaker bij schaakclub Bergen. Positie vijf is voor Bergenaar Harry Burgering, docent op de Berger Scholengemeenschap en in 2017 lid geworden van de PvdA. Als zesde staat genoteerd Jan Stam uit Egmond aan Zee. Oudgediende met een brede politieke ervaring en momenteel kaderlid voor de FNV.

De overige kandidaten hebben ook ruime politieke en bedrijfservaring. Dat zijn Hélène Jonker, Simon van Geldorp, Karin Kindt, Jaap Sterk, Jan Stet, Jan P. Stomps en Jaap Terpstra. Op de PvdA lijst zijn Bergen, Egmond en Schoorl goed vertegenwoordigd.