HEILOO – De Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo presenteert woensdag 18 oktober met medewerking van de Eerste Bergensche Boekhandel de Literaire Salon met Adriaan van Dis. Een prachtige schrijversavond met een combinatie van diner en vier tot vijf schrijversmomenten op het podium: vertellen, voorlezen, beschouwen, vragen, kopen, signeren.

Tijdens deze avond neemt Van Dis het publiek in de Cultuurkoepel van Heiloo mee door zijn rijke leven en werk.

Van Dis (1946) groeide op in Bergen, te midden van halfzussen en ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis. Hij debuteerde in 1983 met de novelle Nathan Sid, bekroond met het Gouden Ezelsoor.

In de beginjaren negentig schreef hij een aantal reisromans, waaronder Het beloofde land en In Afrika.

In 1994 verscheen de uiterst succesvolle roman Indische duinen, over een in Nederland geboren zoon van een Indische familie, die wordt opgevoed in de sfeer van verzwegen leed. Dit boek werd bekroond met de Gouden Uil (1995) en de Trouw Publieksprijs en genomineerd voor de Libris-prijs, de AKO-prijs en de Aristeion-prijs. De boeken van Van Dis zijn in vele talen vertaald.

Kaarten alléén verkrijgbaar in de voorverkoop: www.cultuurkoepelheiloo.nl en bij de Verhalenkamer/VVV op Landgoed Willibrordus.