BERGEN – Café De Taverne in Bergen haalt deze week veel live muziek in huis. Zo ook dit Hemelvaartweekend.

Donderdag 26 mei

Donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag, speelt de funk-, jazz- en soulband Vintage Dutch muziek van haar eerste album. Deze band bestaat uit uit Kim Berger (zang), Paul Jonker (gitaar), Walter Gieling (drums), Yvo Wolfsbergen (bas) en Ruben de Ruiter (percussie). Het souloptreden begint om 21.30 uur en kost 5 euro per persoon.

Zondag 29 mei

Zondag 29 mei speelt The Tailbones in de Taverne. Sfeef van het dorpscafé verwoordt het optreden als volgt: “Boem klats… boem klats.. boem klats. Het klinkt in de verte. Dat gevoel in je onderbuik. Die damp in de lucht. Volg je neus, de shuffle van je voeten. Dan weer: Boem tap boem tap boem tap. Het diep gedonder van de blues. Hoor je dat? De Tailbones spelen. De band van Noord Brabantse origine timmert industrieel aan de weg, kerft een eigen muzikaal territorium uit de ether. Het rampjaar bracht de ruimte voor creatie. Een berg muziek wil gehoord worden.” The Tailbones bestaat uit Bastiaan Luning (zang), Jens Dortmans (gitaar), Aaron vander Horst (gitaar, toetsen), Sjaak Megens (basgitaar) en David Duijzer (drums). Dit optreden begint zondag om 15.00 uur en kost 5 euro.

Dat wat was… Wouter’s Woensdag Jamsessie

Overigens, ook woensdag 25 mei klonk er live muziek in De Taverne. Een korte terugblik: alle oren en ogen waren gericht op Wouter’s Woensdag Jamsessie. Volgens Sfeef onder het motto: “Komen kijken en luisteren is al heel leuk, maar meejammen is fantastisch.”

The Tailbones (bron foto: De Taverne)
Vintage Dutch (bron foto: De Taverne)