BERGEN – ‘Een kinderkerstfeest en de Kerstnachtviering in de Ruïnekerk. En op Eerste Kerstdag de kerstmorgenviering. RTV80 TV laat deze drie vieringen live zien.

‘Nu zijt wellecome’ is dit jaar het thema in de kerstnacht en op kerstmorgen. Nu zijt wellecome’ is misschien wel het oudste kerstlied van Nederland. In Aken is een versie bewaard uit de tiende eeuw. Het thema ‘Welkom’ is dus nauw verbonden met Kerst. Welkom voor het Christuskind, welkom voor familie en vrienden. Toch is niet iedereen overal welkom. Gelukkig wel in de Ruïnekerk!

Voorganger is ds. Engele Wijnsma. Zonder scrupules, maar ook zonder moralisme, wil hij er twee hartverwarmende vieringen van maken. Let op: De preek is in beide vieringen gelijk.

Zondag 24 december 19.00: Kinderkerstfeest

Het Kinderkerstfeest is een feestelijke Kerstviering, helemaal voor en door kinderen. De dienst begint om 19.00 uur, de uitzending op RTV80 TV vanzelfsprekend ook.

Zondag 24 december 22.00 uur: Kerstnachtviering

De muzikale gasten in deze Kerstnachtviering zijn Elisa van Dijk en Maria Delver (zang), Kirsten Rijnten (hobo) en Muriel Heijens (fluit).

Maandag 25 december 10.00 uur: Kerstmorgenviering

In deze Kerstmorgenviering speelt Frank van Wijk orgel en laat de zanggroep van de Ruïnekerk de mooiste klanken horen. Dit gebeurt onder leiding van Maria Delver.

Frequenties

De vieringen zijn te zien op Ziggo-kanaal 44, KPN kanaal 1493, T-Mobile kanaal 874, Trined kanaal 514 en SNLR kanaal 514. Verder zijn deze live-uitzendingen te volgen op de website van RTV80.