BERGEN – De meest intieme en indrukkende viering van het jaar in de Ruïnekerk in Bergen wordt donderdag 14 april opgeluisterd door de vaste crew van het Stabat Mater van Goede Vrijdag. Met verschillende stemmen wordt het passieverhaal over Jezus voorgelezen, terwijl de aanwezigen aan een wit gedekte tafel zitten. Er wordt brood en wijn geserveerd. Deze viering vindt plaats onder leiding van Engele Wijnsma.

Meewerkenden

Sabine Kirsten (sopraan), Irene van den Heuvel (cello), Ingrid Stijsiger (mezzo), Gregor Overtoom (viool), Erna Sommer (viool) en Frank van Wijk (orgel), Giselle Ecury, Leo van Breugel, Fred Toetenel, Valentin Ocheda, Joke Scheffer, Ebelien Waanders, Erna van Spaandonk, Joop van der Flier (dtemmen in de passie)

Ook live op RTV80 TV

De bijeenkomst in de Ruïnekerk begint om 19.30 uur. De entree is gratis. Kunt u er niet bij zijn? RTV80 TV gaat de viering live uitzenden. TV80 TV is te ontvangen op Ziggo kanaal 44 en KPN kanaal 1493. Andere manieren om de viering te bekijken zijn via www.rtv80.nl/tv en de RTV80 app voor Apple en Android. 

Bron afbeelding: Ruïnekerk Bergen