BERGEN – Maaike Koster exposeert vanaf zaterdag 8 april in Huisje Doek aan Kerkepad 1 in Bergen. Ze toont hier haar kunst op canvasdoek. Ze werkt met acrylverf, krijt, spuitbussen en soms andere materialen zoals touw.

Kenmerkend voor haar werken zijn de gezichten die gecreëerd zijn uit één lijn in combinatie met veel kleurexpressies. Dit symboliseert voornamelijk de manier waarop Maaike Koster mensen in de wereld ziet.

Abstract expressionisme

Maaike: “Ik ben geboren en getogen in Alkmaar. Sinds jonge leeftijd ben ik creatief bezig. Na de middelbare school koos ik voor een grafische opleiding. Hier ontwikkelde ik mij als grafisch designer, vooral gericht op digitale media. Toch wilde ik mijzelf ook analoog uiten, mensen bereiken en inspireren door het maken van kunst op canvasdoek of papier.”

“Sinds 2020 ben ik abstract expressionisme gaan ontdekken. Ik kan met deze stijl gevoelens en ervaringen moeiteloos vertalen op het canvas.”

Maaike is 22 jaar jong. Ze studeert aan de Breitner Academie in Amsterdam. Hier wordt ze opgeleid tot kunstdocent en ontwikkelt ze zich verder als kunstenares. De kunstenares is blij met de kans die Gerard en Anna Doek haar geven om te exposeren in Huisje Doek.

Zaterdag en zondag

De expositie is elke zaterdag en zondag geopend van 13:00 tot 17:00 uur. De entree is gratis. De expositie loopt tot eind april.