BERGEN – Kinderen tussen zes en twaalf jaar kunnen zich vrijdag 3 mei vermaken met een creatieve en leerzame activiteit: de workshop Afvalmonsters maken. In de bibliotheek van Bergen, gelegen aan de Dreef 1, krijgen ze de kans om hun eigen afval om te toveren tot kleurrijke monsters.

Tijdens deze workshop kunnen de kinderen hun eigen afval meenemen, waarmee ze vervolgens in de bibliotheek aan de slag kunnen gaan. Door te bouwen en te experimenteren met het afval, leren ze op een speelse manier over hergebruik en creativiteit.

Voldoende materialen aanwezig

Geen afval bij de hand? Geen zorgen! De bibliotheek en Welzijn Bergen zorgen voor voldoende materialen die hergebruikt kunnen worden tijdens de workshop. Zo kunnen alle kinderen deelnemen en plezier beleven aan het maken van hun eigen afvalmonsters.

Deelname aan de workshop is gratis, maar aanmelden van tevoren is wel vereist. De workshop in de bibliotheek van Bergen vindt plaats op vrijdag 3 mei van 14.00 tot 15.30 uur.

De Groene Cirkel

De Groene Cirkel, een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard en Welzijn Bergen, organiseert deze workshop als onderdeel van hun activiteiten rond duurzaamheid. Door mensen te prikkelen, te inspireren en te enthousiasmeren streven ze samen naar een duurzame levensstijl. Dit jaar staat het thema ‘hergebruik’ centraal. Hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan het hergebruiken van afval, kleding, planten en plastic. (Bron foto: Bibliotheek Kennemerwaard).