BERGEN – De Nederlandse natuurbeweging introduceerde 24 september jl. een nieuw netwerk van maaltijdwandelingen en –fietstochten door het hele land.

Aan de hand van lekkere recepten en een simpele routebeschrijving kan iedereen zelf ingrediënten voor een maaltijd bij elkaar verzamelen.

In Noord-Holland ontwikkelde Landschap Noord-Holland een maaltijdwandeling en –fietstocht. Een wandeling in Heemstede en een fietstocht in Bergen/Egmond. Meer routes volgen in de loop van dit jaar en volgend jaar.

De fietsroute in Bergen/Egmond (31,1 km) start vanaf 12 oktober a.s. Startpunt is de Biologische eetwinkel Estafette Bergen aan de Dorpsstraat 7 in Bergen. Ook hier is een routebeschrijving, kaartje en recepten te verkrijgen.

Aan deze fietsroute zijn meerdere recepten gekoppeld: een vruchtencompote, een nazomersalade en een stoofpotje.

De route brengt de fietser via de Noord-Hollandse duinen naar Egmond aan den Hoef, de Abdij van Egmond en via het bijzondere “zeedorpenlandschap” weer terug naar Bergen.

Op 12 oktober is aan de fietsroute een speciale kookworkshop gekoppeld op Landgoed De Haaf in Bergen.

De recepten van de route worden gekookt met een groep van minimaal 20 personen. Deelnemers kopen onderweg zelf ingrediënten en kunnen voor € 65 p.p. aan de kookworkshop deelnemen. Beschermers van Landschap Noord-Holland krijgen € 10 korting.

De kookworkshop gaat alleen door bij voldoende deelnemers. Aanmelden voor de kookworkshop is noodzakelijk en kan via www.gaatumee.nl.

Geef een reactie