SCHOORL – Wethouder Ernest Briët maakt maandag 19 juni in Schoorl de winnaar bekend van het nieuwe Teun de Jager beeld dat aan de voet van het Klimduin in Schoorl komt te staan. Inwoners van Schoorl hebben in april en mei gestemd op hun favoriete ontwerp.

De drie beelden. (Foto: RTV80).

De gemeente Bergen startte in 2017 met het ontwikkelen van plannen om de openbare ruimte van het centrum van Schoorl op te knappen. Er is toen een algemene oproep gedaan voor ideeën voor de buitenruimte. Eén van de ideeën die verder zijn ontwikkeld, is het idee om een figuratief beeld van Teun de Jager te plaatsen aan de voet van het Klimduin.

Drie kunstenaars

De vraag voor het maken van een beeld is in 2022 landelijk uitgezet. Tot 1 september konden kunstenaars een schetsvoorstel insturen. In totaal kwamen er zestien inzendingen binnen. De kunstcommissie van de gemeente én de historische werkgroep beeld en wandelroute Teun de Jager selecteerden eind 2022 drie kunstenaars. Dit zijn Pauline Bakker, Marieke van der Meer en Guust Persoon.

Zij werkten hun idee voor het beeld verder uit en maakten een kleine versie van hun beeld. Deze zijn te zien in de bibliotheek in het gebouw van De Blinkerd in Schoorl. Inwoners van dit dorp konden hun stem uitbrengen op één van de drie kunstwerken.

Uitnodiging

De bekendmaking van het winnende beeld gebeurt maandag 19 juni om 12.30 uur onderaan het Klimduin. (Tekst: Evert Visser/ RTV80).

Wethouder Ernest Briët met de drie kunstenaars en leerlingen van de Teun de
Jagerschool op 12 april 2023. Toen werden de beelden tentoongesteld.
(Archieffoto: RTV80).

Een van de drie kunstenaars, Pauline Bakker uit Bergen.