EGMOND-BINNEN – Zeven Egmonders gaan de komende tijd ervaren hoe het is om voor een muziekvereniging te staan. En dat dirigeren echt iets anders is dan lukraak zwaaien met een stokje. Fanfare Eensgezindheid uit Egmond-Binnen is aan de slag gegaan met het project Maestro, naar het idee van de gelijknamige serie op televisie. De uitvoering is op 10 maart vanaf 20.00 uur.

Het initiatief van uitbater Ronald Zentveld van Dorpshuis de Schulp en vaste dirigent Marije Koopmans is in de zomer van 2017 ondergebracht bij een speciale commissie.

Tine Jansen van deze commissie “De afgelopen tijd zijn kandidaten op voorstel van de fanfareleden, benaderd om deel te nemen. Ze zijn al in het bezit van een baton (dirigeerstokje) waarmee kan worden geoefend.

Tot maart gaan de Maestro’s in spé aan de slag om onder begeleiding van Koopmans het vak onder de knie te krijgen. Na de beoordeling van het publiek en een vakjury wordt 10 maart duidelijk wie er met de titel Maestro 2018 vandoor gaat”, vertelt Jansen.

De vakjury bestaat vooralsnog uit twee kenners met muzikale wortels; Kim Hoogvliet en Leon Gouda, zij zijn beide onder andere muziekdocent.

Tine Jansen; “Maestro moet gezellig, laagdrempelig entertainment bieden. Zo’n avond waar het hele dorp bij wil zijn. Waardoor men de fanfare op een andere manier leert kennen.”