BERGEN/EGMOND-BINNEN – Stichting Welzijn Bergen heeft zich zaterdag 8 september gepresenteerd aan de nieuwe gemeenteraad. De stichting deed dit met onder meer het uitreiken van de eerste exemplaren van een speciaal magazine, ‘Wij zijn Welzijn Bergen’. Dit magazine is woensdag bijgevoegd bij uw weekblad.

De presentatie was in jongerencentrum JOEB in Egmond Binnen. Daar ontving Renske de Vreede, secretaris van de Adviesraad sociaal domein, het eerste exemplaar van voorzitter Jochem Gelderman van Stichting Welzijn Bergen.

De voorpagina van het magazine is een mozaïek van 160 vrijwilligers en enkele betaalde krachten van de stichting. Voor directeur Renze Engelkes benadrukt die opzet vol kleine portretjes en selfies de boodschap van het magazine: het wij-gevoel van een voor Nederlandse begrippen ongekend aantal betrokkenen.

Engelkes: ‘’Dat is echt uniek, een welzijnsorganisatie met een kleine staf die kan rekenen op de belangeloze inzet van niet minder dan 700 vrijwilligers.

Wij zijn daar trots op, maar welbeschouwd mag heel Bergen trots zijn dat zoiets in deze tijd nog mogelijk is.” Welzijn Bergen geeft met het magazine een indruk van de mensen, de diensten en de activiteiten van de organisatie.

Engelkes: ”Zie het als een impressie op hoofdlijnen. We merken vaak dat inwoners van de Egmonden, Bergen en Schoorl wel een bepaalde dienst of activiteit van onze stichting kennen, maar geen idee hebben van de breedte van de organisatie.”

Welzijn Bergen laat zien dat zij zowel ouderen- als jongerenwerk kent en hoe deze twee takken van de stichting elkaar versterken.
Mocht u de bijlage gemist hebben. Deze is digitaal te lezen op de website www.welzijnbergen.nl of gratis af te halen op een van de wijksteunpunten.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn, bel dan naar Welzijn Bergen: 072 5093265, of mail naar c.klok@welzijnbergen.nl, dan zorgen zij dat het blad alsnog geleverd wordt.