MamaCafé

ByRedactie

11 januari 2018

BERGEN – Alle moeders – en aanstaande moeders – uit Bergen en omgeving zijn vanaf 17 januari elke maand welkom in het gratis toegankelijke MamaCafé. Het doel is op een laagdrempelige manier elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Tijdens de zwangerschap en na de bevalling verandert er veel in het leven van jonge ouders. Er komt een grote verantwoordelijkheid bij, en ouders willen natuurlijk het beste voor hun kind.

Sommige moeders vinden het prettig om een laagdrempelige plek te hebben waar zij naar toe kunnen om andere moeders met hun kinderen te ontmoeten. Verloskundigen praktijk Duin en Dijk signaleerde deze behoefte en deed een oproep op Facebook om een MamaCafé in Bergen op te zetten. Merel Hof reageerde, net als drie andere moeders.

“Ik heb gemerkt dat het soms lekker is om te sparren. Gebleken is dat veel moeders die in de gemeente Bergen zijn komen wonen dat ook hebben en behoefte hebben aan contact met andere (aanstaande) moeders uit de omgeving.

Met deze bijeenkomsten krijgen ze de kans om ervaringen uit te wisselen, elkaar tips te geven en hun sociale netwerk uit te breiden. Ook wordt er bij sommige bijeenkomsten een deskundige, zoals een lactactiekundige, draagconsulent of medewerker van CJG, uitgenodigd.

Het eerste MamaCafé is woensdag 17 januari. Voor iedereen is er een leuke verrassing en trakteert Duin en Dijk op iets lekkers bij de koffie.

Consumpties zijn voor ieders eigen rekening, entree van het MamaCafé is gratis. De locatie van het Mamacafé is het cafégedeelte in restaurant Loetje.

De bijeenkomsten zijn wisselend elke derde woensdag of vrijdag van de maand van 10.00 tot 11.30 uur. Houd Facebook in de gaten: MamaCafé Bergen NH