BERGEN – Marcel Halff neemt het stokje van Odile Rasch over in de raad van Bergen. Dat heeft het bestuur van D66 donderdag bekend gemaakt. Rasch was de afgelopen vier jaar wethouder in de gemeente en zat sinds de verkiezingen van maart in de raad.

Omdat zij een baan heeft geaccepteerd die conflicterend is met het raadswerk, draagt zij haar zetel over aan Halff. Marcel Halff is een bekend gezicht voor de gemeente Bergen. Hij zat ook voorgaande perioden in de raad. Halff: ‘Ik heb erg veel zin om weer voor de gemeenschap aan de slag te gaan.

Er is veel werk te doen. Gelukkig is voor het zomerreces besloten om dit najaar een raadsbreed akkoord uit te werken. Ik sta daar positief tegenover en zal mijn bijdrage doen aan een constructieve sfeer en voortvarende aanpak.’

Het bestuur van D66 betreurt het vertrek van Odile Rasch uit de gemeentepolitiek. Anja de Ruiter, secretaris van het bestuur: “Odile heeft een opdracht geaccepteerd waarin zij aan de slag gaat om de gemeenten in Noord-Holland te helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren.

Dat is een onderwerp dat haar na aan het hart ligt en waar ze de afgelopen vier jaar, in het kader van de regionale samenwerking, al veel tijd en energie in heeft gestoken.

We hebben er met haar over gesproken en we zien dat dit werk conflicterend kan zijn met het raadswerk. Bovendien verwachten we dat zij hier al haar tijd en energie voor nodig zal hebben.

Het is een mooie klus maar toch vinden we het erg jammer dat we afscheid van haar gaan nemen. Tegelijkertijd zijn we heel blij dat Marcel Halff haar plaats wil innemen.

Hij is een sterke persoonlijkheid met grote dossierkennis en een enorme ervaring in onze gemeentepolitiek.”