GROET – Aquarel, olieverf, mozaïek, cement, speksteen…. Keramiste Marion Sman is altijd bezig geweest met het ‘creëren‘ op verschillende manieren. Maar met alles wat ze onderneemt, komt zij uiteindelijk aan het einde van de mogelijkheden van het materiaal en slaat het gebrek aan inspiratie toe.

Zoekend naar een nieuwe creatieve uitdaging kwam zij jaren geleden terecht in het atelier van Beatrix Smit in Warmenhuizen.Boetseren en het maken van keramiek omvat eigenlijk alles; vorm, kleur, sfeer, gevoel.

Marion is een jaar bezig geweest om uit te vinden wat haar stijl was, maar dat antwoord vormde zich in de loop van de tijd vanzelf. Inmiddels heeft zij haar eigen oven en kan ze ook thuis aan het werk, maar het liefst is zij in Warmenhuizen, waar een aantal gelijkgestemden elkaar motiveren en inspireren.

Marion maakt het liefst ‘mensen’, in verschillende houdingen. Het menselijk lichaam is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor haar.

Veel van haar werken zijn vrouwen, soms kinderen. Haar laatste beelden zijn een combinatie van mens en dier, daar kan ze voorlopig nog heel veel creativiteit in kwijt.
Kunst is van iedereen en voor iedereen. Of het werk van Marion kunst is, laat ze graag aan de kijker over.

De beelden symboliseren stuk voor stuk een beetje van haarzelf, waarbij ze zich vaak laat leiden door wat ze om zich heen ziet aan menselijke houdingen, situaties en emoties om daar dan haar eigen interpretatie van te maken.

Commer-in is gevestigd op de Kerkbrink 6 in Groet.De expositie is te zien in de maanden juli en augustus. De opening is op zaterdag 2 juli om 14.00 uur.

Geopend op woensdag, zaterdag – en zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. En op de maandagavonden van de braderie. Vrij entree. Commer-in is een activiteit van de Dorpsvereniging Groet.

Geef een reactie