EGMOND AAN DEN HOEF – De Egmondse schilder Marjan de Glopper exposeert in Galerie De Kapberg in Egmond aan den Hoef olieverfschilderijen en aquarellen.

Marjan toont beelden van weilanden in Camperduin met duinen op de achtergrond, het landschap van Vennewater in Heiloo en het Egmondse Rinnegom.

Koeien in de weilanden vertellen hun eigen verhaal en het blauw van de luchten is prachtig. Daarbij zorgt de aanblik van een oude brug bij Zaltbommel voor een mooie afwisseling.

De kunstenares verzet zich tegen de teloorgang van de open landschappen en het oprukkende asfalt en beton.

Verder laat Marjan de Glopper schilderijen met bloemen, stillevens en portretten zien. De composities van de stillevens zijn samenhangend. Tegelijkertijd lijken de voorwerpen bij toeval bij elkaar te zijn gezet.

Voor haar portretten deed ze vooral inspiratie op tijdens haar woonperiode in Antwerpen. Hier observeerde ze uiteenlopende soorten mensen zoals oude marktkooplieden en havenarbeiders.

Marjan: “Schilderen geeft mij steun, omdat dat het enige is waar mijn hoofd in kan verdwijnen…”

Naast de schilderijen van Marjan de Glopper zijn beeldhouwwerken te zien van Theo Ponsioen uit Egmond aan den Hoef. Hij toont menselijke figuren in een ‘opwaartse vlucht’ of in een zweefstand.

Erna van Mondfrans uit Kolhorn laat een olieverfschilderij zien met een verrassend spel van licht en schaduw. Ook voor haar insecten-kastjes met zelfgemaakte insecten en haar boeken staan de deuren van Galerie De Kapberg open.

De schilderijen en beelden zijn tot en met 14 augustus te zien in Galerie De Kapberg. Adres: Slotweg 17, Egmond aan den Hoef.

Openingstijden: vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en na telefonische afspraak (tijdens openingsuren: 06 190 87 751). Zie ook www.galeriedekapberg.nl

Geef een reactie