EGMOND AAN DEN HOEF – De eerste dag van een weekend lang Hoever Dorpsfeest verliep zaterdag succesvol. Ondanks het warme weer kozen veel mensen niét voor het strand, het zwembad, de tuin of het balkon maar voor de gezelligheid van ‘Den Hoef’.

Bezoekers struinden op de Slotweg over een ambachten- en kunstmarkt en ze ontmoetten daar ‘figuren van vroeger’ in klederdracht.

Een paardentram, vanwege de warmte zonder paarden maar met een tractor, reed rondjes door Egmond aan den Hoef. De passagiers kregen onderweg informatie te horen over het Egmond van lang geleden. Hoe zag Egmond er vroeger uit? Verhalen die nog eens duidelijker op het netvlies kwamen dankzij grote foto’s die onderweg te zien waren.

Van kunstroute tot lekkernijen en dorpsdiner

Een optreden van shantykoor de Zâalnêelden uit Egmond aan Zee, een bezoek aan Huys Egmont en een tekenles van illustrator Philip Hopman voor kinderen maakten de dag compleet. En wat te denken van de kunstroute? Lokale kunstenaars, regionaal, landelijk en soms zelfs internationaal bekend, exposeerden onder andere bij mensen thuis en in historische panden.

(Foto’s: RTV80).

Gezellig en smakelijk waren hapjes en drankjes op een speciaal voor deze dag gecreëerd terras bij de Slotkapel. Interessant was een kunstveiling in dit kerkje, onder leiding van veilingmeesteres Samanta de groot. De hamer viel voor unieke werken van Egmondse kunstenaars.

Deze eerste dag van een weekend vol Hoeverdorpsfeest eindigde met het Hoever Dorpsdinér: samen eten en drinken aan lange tafels.

Zondag, markt en optredens

Zondag is er een grote(re) markt en zijn er muziekoptredens voor de deur van Dorpshuis Hanswijk.

(Foto: Yvonne Munnik).

Foto hierboven: Shantykoor de Zâalnêelden (Foto’s: RTV80).

(Foto’s: Yvonne Munnik).