BERGEN AAN ZEE – In de serie zomerse concerten op de woensdagavonden, in juli en augustus in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee, is er weer een heerlijke, muzikale avond op die prachtige plek in de duinen. Woensdag 24 augustus vertolkt pianist Marcel Worms onder meer muziek van Philip Glass.

De avontuurlijke pianist Marcel Worms, veelvuldig te horen op npo 4, speelt Metamorphosis (1988) van de momenteel zeer populaire Amerikaanse componist Philip Glass.

Deze hypnotiserende muziek werd onlangs nog op cd opgenomen door harpiste Lavinia Meijer. Een serie akkoorden die, met een meditatieve traagheid, veelkleurige muzikale patronen laten ontstaan.

Worms zet deze beroemde compositie tegenover Bachs Goldbergvariaties BWV 988, een van de hoogtepunten uit het barokrepertoire: een dalend basmotief dat uitmondt in een reeks dansen, canons en virtuoze variaties, die veel stemmingen en emoties uitdrukken. Heel verschillende werken, maar allebei transformaties van een simpel patroon.

Op zijn eigen enthousiaste en zeer onderhoudende wijze licht pianist Marcel Worms zijn keuze en beide composities toe. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Toegang € 15,- /Vrienden Vredeskerkje € 12,50.

Reserveren en info: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 072 5895003. Kaarten ook aan de zaal. Adres: Kerkstraat 21, 1865 AM Bergen aan Zee. www.vredeskerkje.nl

Philip Glass

Geef een reactie