SCHOORL – Restaurant Merlet in Schoorl behoudt haar Michelinster voor het zesentwintigste jaar. Dat kreeg het team maandag te horen in het Beurs- en conferentiecentrum (MECC) in Maastricht. Ook restaurant Apicius in Bakkum is blij vandaag: dit Castricumse restaurant kreeg in de Michelingids van 2024 één ster.
“Wij zijn supertrots en dankbaar dat wij ook dit jaar onze Michelinster mogen behouden”, laat Hotel Restaurant Merlet weten op haar Facebookpagina. De felicitaties van het restaurant gaan uit naar de nieuwe chef de cuisine Marco Helsloot, de opvolger van Jonathan Zandbergen. “Marco maakte deze prestatie mede mogelijk met zijn harde werk en visie. Hij heeft bewezen sterwaardig te koken.’
Hoe trots het restaurant is, lieten de eigenaar en de souschef vorig jaar weten aan RTV80 in een video-item.
‘Voor Jordi’
Het Schoorlse restaurant draagt de ster mede op aan de voormalig medewerker Jordi die in februari op tragische wijze om het leven kwam. ‘Hij blijft altijd in onze gedachten en onderdeel van ons team.’
Bakkum
Ook Restaurant Apicius in Bakkum (gemeente Castricum) kreeg in de Michelingids van 2024 één ster. Eigenaar Thorvald de Winter reageert enthousiast tijdens een telefoongesprek met RTV80. “We hebben de ster nu 21 jaar achter elkaar. Fijn dat het opnieuw bevestigd is, want het is altijd afwachten. Dit is fantastisch voor ons hele team.”
Thorvald was met zijn team vandaag niet aanwezig bij de uitreiking in Maastricht. “Je hoeft er niet elk jaar bij te zijn. En trouwens: ik maak ook vandaag weer mijn programma op RTV80 Radio. Daarom ben ik in het restaurant en in de buurt van de studio in Egmond aan Zee.”
Restaurant Apicius in Bakkum (Foto: Omroep Castricum).
(Bron foto: Thorvald de Winter).