AMSTERDAM / BERGEN – Bergen liet zondagavond van zich horen. Maar liefst drie inwoners uit de woonplaats (postcodegebied 1861) wonnen geldbedragen in de spelshow ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’. Rob (58) is de gelukkige winnaar van 165.000 euro. Henk (71) nam een cheque van 26.000 euro mee naar huis en Hans (71) won 2.000 euro.

Nadat Rob 499 kandidaten wist weg te spelen, sleepte hij in de finale maar liefst 165.000 euro in de wacht tijdens het zenuwslopende ‘Gouden Koffer Spel’.

De 58-jarige Bergenaar, communicatietrainer van beroep, is blij verrast: “Geweldig. Mijn vrouw Ingrid en ik dromen van een huis in Bergen aan Zee. En twee labradors. Die droom komt nu een stapje dichterbij!” Buurtgenoot Henk, de achterbuurman van Rob, nam 26.000 euro mee naar huis.

Omdat Henk en zijn tegenstander in de race voor een plek in de finale niet op de rode knop drukten, werd het uitstapbedrag verloot onder één van de aanwezigen op de tribune.

De 71-jarige Henk was de gelukkige. Buurtgenoot Hans (71) wist door te dringen tot de voorronde van de finale. Hij eindigde als één van de vijf laatste kandidaten. Hij viel echter af voor de grote finale en kreeg een troostprijs van 2.000 euro.

Rob en Ingrid met het gewonnen geldbedrag