BERGEN – Rijk worden? Het is weinigen gegeven. Alkmaar en Heerhugowaard zijn geen broedplaatsen voor miljonairs. Iets meer dan een half procent van de huishoudens in deze steden heeft financieel de schaapjes op het droge.

Alkmaar telt volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek ‘slechts’ 300 miljonairs, Heerhugowaard 200. Daarmee bungelen zij procentueel onderaan de lijst van miljonairsgemeenten in Noord-Holland. Alleen Zaanstad, Purmerend en Den Helder doen het nog slechter. In de marinestad wonen slechts 200 rijkaards.

Het grote geld moet in Noord-Kennemerland vooral worden gezocht in Castricum, Heiloo en – uiteraard – Bergen. Die gemeente staat provinciaal op de zevende plaats met 600 miljonairs, 3,9 procent van het aantal huishoudens.

Castricum en Heiloo hebben respectievelijk 300 en 200 miljonairs, maar in verhouding tot het aantal huishoudens wordt in deze plaatsen goed geboerd. In de Beemster is drie op elke honderd huishoudens ‘financieel binnen’. In Schermer is dat percentage 2,6, in Uitgeest 1.

Geef een reactie