BERGEN – Tiny Houses zijn duurzame gebouwde woningen op kleine schaal en bestemd om full time in te wonen. Sommige huizen zijn mobiel, gebouwd op wielen, andere hebben funderingen.

Op 23 maart organiseert GroenLinks Bergen een avond waarop Monique van Orden en Marjolein Jonker van de Tiny House Nederland movement uitleggen wat een Tiny House is en waarom het idee zoveel mensen aanspreekt.

De Tiny House Movement ontstond in Amerika, maar heeft langzamerhand in Nederland ook een brede groep belangstellenden getrokken.

Op verschillende plekken in het land buigen gemeenten zich over initiatieven om het mogelijk te maken of wordt ook onderzocht of Tiny Houses een plek kunnen krijgen.

De huizen zijn klein, dus hebben ze een laag energieverbruik. De meeste huisjes zijn bovendien voorzien van zonnepanelen en andere duurzame energie-oplossingen.

Daarnaast zijn de eigenaren door het geringe woonoppervlak min of meer gedwongen na te denken over leven met minder spullen.

Marjolein Jonker en Monique van Orden zijn actief binnen de Tiny House Nederland movement én zouden graag een pilot project starten in Bergen met een aantal Tiny Houses voor een periode van 5 jaar

Tiny house-sanoma-county

Op 23 maart geven zij een presentatie wat een Tiny House nou precies is en leggen ze uit waarom een Tiny House zoveel mensen aanspreekt.

Iedereen is van harte welkom! De avond vindt plaats in het StayOkay hostel in Egmond-Binnen en begint om 20 uur.

Toegang is gratis. Aanmelding kan via hietbrinkalwin@gmail.com.

Geef een reactie