EGMOND AAN DEN HOEF – Tijdens het open monumentenweekend van 10 en 11 september mag een bezoek aan museumhoeve Overslot zeker niet ontbreken. Van vele miljoenen jaren oude fossielen en mineralen tot moderne kunst, men raakt niet uitgekeken in dit zeer oude pand in het historische hart van Egmond aan den Hoef.

Dit rijksmonument, dat al voorkomt op een kaart uit 1555 is gelegen tegenover de restanten van het Slot op den Hoef, ooit het grootste kasteel van Nederland.

Hoe dit kasteel er vroeger uitzag is te zien in de oude stal van het museum aan de hand van de maquette die de historicus Jos Hof gemaakt heeft op schaal 1:100.

Op zaterdagmiddag zal de film die Peter van den Berg maakte over de Egmondse School van George Hitchcock getoond worden, samen met andere historische films over Egmond.

Ook de verschillende boeken die hij over dit onderwerp schreef zijn tijdens de open monumentendagen in museumhoeve Overslot te koop.

Er is een speciale informatieve fototentoonstelling ingericht over de oudste stenen huizen ter wereld van de Dogon en Tellem architectuur in Mali. In het oude woonhuis is een enorme verzameling schelpen en andere aanspoelsels te bewonderen.

Wie alles gezien heeft kan op zondagmiddag met een wijntje of een echt Egmonds biertje tussen vier en zes genieten van monumentale jazz. Drummer Peter van Raamsdonk stelt voor zijn optredens graag een speciale band samen, Pete’s Special Blend.

Onbekende, niet veel gespeelde stukken, vergeten standards en eigen werk klinken fantastisch in een van de oudste panden van Egmond.

Zo komen alle zintuigen tot hun recht in de museumhoeve die te vinden is aan de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef. Museumhoeve Overslot is het gehele open monumentenweekend open van 11.00 tot 18.00 uur.

Geef een reactie