EGMOND AAN DEN HOEF/ HEILOO – Morgen – zaterdag 19 maart – eindigt de inzamelingsactie van Marien en Willy Druiven van de meubelstoffeerderij Design Stoffering in Egmond aan den Hoef. Deze Egmonders verzamelen voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne producten voor eerste hulp en alles wat daarbij hoort. “Zaterdag is iedereen nog welkom om spullen te brengen”, laten de twee Egmonders weten.

Snel hulp is echt geboden’

Marien: “Bij deze inzamelingsactie vragen wij hulp van iedereen, omdat het ons allen aangaat. Uiteraard zijn er een heleboel goede doelen die hulp nodig hebben, maar deze oorlog is zó plotseling en hevig dat snelle hulp écht geboden moet worden. Hierbij gaat het om het inzamelen van producten voor eerste hulp en alles wat daarbij hoort. Wat nodig is: pijnstillers, verbandtommels, verband, pleisters, babyspullen, zalf, babyluiers, babymelk, handschoenen, tissues, thermodeken, ontsmettingsmiddel ogen, diabetes/naalden, incontinentimiddelen, catheter, operatiekleding, kraamspullen, laxeermiddel, middelen voor astma/ longen, diversen medicijnen en verzorging producten. Marien: “Dus kortom, wat er in eerste instantie nodig is om eerste hulp te kunnen bieden aan slachtoffers en vluchtelingen. Let hierbij wel op de houdbaarheid van medicijnen. Elk rolletje verband of pijnstiller of babyluier is er één. Het is echt héél hard nodig en er moet nog véél meer binnen komen. Vooral luiers zijn er tekort. Maar kom liever niet met kleding en knuffels, die zijn er daar al genoeg.”

Kruidvat en Etos
Mensen die producten willen doneren, kunnen deze zaterdag nog brengen naar Lamoraalweg 55, op industrieterrein ‘De Weidjes’ in Egmond aan den Hoef.  Dat kan tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Daarnaast kunnen donateurs noodmiddelen kopen en achterlaten bij Kruitvat aan de Voorstraat in Egmond aan Zee, Kruitvat aan de Raadhuisweg 12 in Heiloo (bij witte kerkje) en bij Etos in Het Hoekstuk in Heiloo. Dat kan tijdens de normale openingstijden. Deze winkels verzamelen de inkopen, waarna Marien en Willy de giften ophalen.

Wie vervoert de medicatie naar Oekraïne?
Tonny van de Ven, huisschilder van beroep, brengt deze spullen naar de grens van Oekraïne. Hij kwam door corona op de IC-afdeling terecht en moest afscheid nemen van zijn vrouw, kinderen en vrienden omdat de dokter hem in slaap ging brengen om hem te redden. Nadat hij na een aantal dagen weer bijkwam wilde Tonny wat terug doen voor de medici. Dit resulteerde in het inzamelen en vervoeren van medicatie zoals Marien en Willy Druiven dat ook doen. De twee Egmonders kwamen bij toeval in contact met Tonny ven de Ven.

‘Samen de handen ineen slaan’

Willy: “Laten we ook met alle websitebezoekers, app-bezoekers en kijkers en luisteraars van RTV80 Radio en TV samen de handen inéénslaan en opkomen voor de slachtoffers in deze nutteloze oorlog. Bij voorbaat héél erg bedankt namens de Oekraïners en hulpverleners. Of er nog een vervolg komt hangt af van de vraag van hulpverleners en doktoren. Laten we hopen dat dit soort acties niet meer nodig zijn in de toekomst.” Sponsors van deze actie zijn Echo Reclame, Impact Sign & Display, CiRoPack verpakkingen, Cor Mooij / Weekblad ‘Dorpsgenoten’, Beentjes Transport B.V., JBL Trading, Tonny van de Ven, Design Stoffering M. Druiven, Boek- & Kantoorboekhandel Dekker en Dekker en Jens Kager Houtdesign.

Marien of Willy is zaterdagochtend in het radioprogramma BESt Wakker op RTV80 Radio te horen. Dat interview is ergens tussen 09.00 en 10.00 uur.