EGMOND AAN ZEE – De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in Egmond aan Zee houdt morgen, zaterdag 13 mei, Reddingbootdag.

Bezoekers kunnen kennismaken met het reddingwerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Het advies van de KNRM is: beleef het mee in Egmond aan Zee.

Rondleidingen en activiteiten

Er zijn demonstraties, rondleidingen, films en activiteiten voor kinderen. Waar mogelijk kunnen donateurs, net als echte redders, mee op de reddingboot.

De vrijwilligers van de KNRM vertellen verder met trots en plezier over het afwisselende reddingwerk van de KNRM. Ze benadrukken het belang om de reddingsmaatschappij te steunen.

Meevaren voor donateurs

De open dag wordt ieder jaar zó drukbezocht, dat meevaren voor donateurs geen garantie is. Zeker nu de KNRM door wet- en regelgeving gehouden is aan een maximum van twaalf passagiers per vaartocht. Voor kinderen tot zestien jaar geldt meevaren onder begeleiding van een volwassenen.

De dienstdoende schipper bepaalt altijd ter plekke of er gevaren kan worden.

24 uur per dag stand-by

Zeeman in nood? Surfer vermist? Zeiljacht met gebroken mast door harde wind? De reddingbootbemanning is 24 uur per dag stand-by om mensen te redden. Onder alle weersomstandigheden. Op het strand en in de duinen helpen de kusthulpverleningsvoertuigen op moeilijk bereikbare plaatsen.

Ook geeft de KNRM veiligheidsvoorlichting om ervoor te zorgen dat iedereen veilig het water opgaat.

Het botenhuis van KNRM Egmond is te vinden aan Boulevard Zuid 5 in egmond aan Zee. De Reddingbootdag duurt van 10.00 tot 15.00 uur.

ByEvert