EGMOND AAN ZEE – Het Museum van Egmond opent op 30 april haar deuren weer en wordt helemaal gerund door vrijwilligers; gastheer of gastvrouw bent, bestuurslid of handige schilder of timmerman, iedereen doet dit in zijn vrije tijd. Het museum is op zoek naar wat versterking van deze ploeg.

Vooral wat meer gastvrouwen en gastheren en mensen met wat handigheid in de i.c.t. Wat betreft het gastheerschap wordt gezocht naar mensen die een middag de gasten verwelkomen en wegwijs maken in het museum. Hiervoor is geen historische kennis vereist.

De nieuwe vrijwilligers worden door de bestaande enthousiaste groep goed ingewerkt en begeleid. Dit jaar gaat het museum een maand eerder open dan vorig jaar, derhalve kunnen ze wel wat extra handjes gebruiken. Een vrijwiliiger van het museum krijgt er veel voor terug.

Een leuke groep mensen om mee samen te werken, hele leuke ontmoetingen met de museumbezoekers en een heleboel kennis over de geschiedenis van de drie Egmonden. Men hoeft echter niet zelf uit Egmond te komen. Er is zelfs een vrijwilliger uit Amsterdam.

Het museum wil graag meer doen met moderne technieken. Daarvoor zijn ze op zoek naar een handige i.c.t.-er die zich daar verder mee bezig gaat houden. Meer informatie of om op te geven als vrijwilliger: Lia de Vries 072-5061318 of Gerard Wijker 072-5063480.

De zomertentoonstelling wordt dit jaar een geweldig spektakel op fotografiegebied. Het thema is dit jaar ‘Op de gevoelige plaat’.

Voor wie niet uit Egmond komt: de familie Jonker is vier generaties lang fotograaf geweest in Egmond en omgeving. Een schat aan foto’s heeft dit in de loop van meer dan een eeuw opgeleverd.

De zomerexpositie toont aan de hand van foto’s het leven van deze markante familie. Met natuurlijk de mooiste foto’s.

Geef een reactie