EGMOND AAN DEN HOEF – Alweer de 55e expositie in Hoeve Overslot met als titel “Overgang” is op zaterdagmiddag 5 april onder grote belangstelling geopend door dhr. Nic. Groot, voormalig gemeenteraadslid van de gemeente Bergen en beoogd voorzitter van de Hoever Dorpsraad.

De heer Groot, die geboren is in de sfeervolle historische hoeve, mooi gelegen tegenover de fundamenten van het Slot op den Hoef, opende met een emotioneel verhaal deze gevarieerde expositie.

Er zijn schilderijen, tekeningen, foto’s, beelden, collages en objecten van bekende en minder bekende regionale kunstenaars te zien.

Bezoekers werden welkom geheten door de “hangman en kijkmeester” van deze expositie, dhr. Van den Berg die enige uitleg gaf over het hoe en waarom van het thema van deze expositie.

Vervolgens gaf huisdichter/filosoof Hans Peter Corbee op zijn inmiddels bekende wijze een indrukwekkende voordracht over dit onderwerp.

Deze boeiende expositie is de komende twee maanden ieder weekend van 14.00 tot 18.00 uur vrij te bezoeken.

Men kan een bezoek aan Hoeve Overslot goed combineren met een bezoek aan Kunstgalerie de Kapberg, het Egmonds Historisch Informatiecentrum en de fundamenten van het Slot op den Hoef.

Verder is er een Schelpenmuseum, een tentoonstelling etnografica en een 2e hands boeken en platen markt te zien.

Geef een reactie