EGMOND AAN ZEE – Het Museum van Egmond is nog open tot en met 5 november. Het bestuur van dit museum kijkt terug naar een jaar waarin het museum goed in de belangstelling stond.

Zo trok het opnieuw gerealiseerde authentieke visserskamertje uit circa 1885 de aandacht. “Ga gerust bij het raam zitten om te luisteren naar de verhalen van Manke Engel Dop”, zegt Carla Kager van het museum.

Tot de Blauwe Paal

De Egmondse en internationaal succesvolle fotograaf Armando Jongejan toont nog heel even zijn honderd uit het leven gegrepen recente portretten van Egmonders. Deze keer is hij tot de Blauwe Paal gegaan. Zo heet ook het boek dat bij de expositie verkrijgbaar is.

Kleurige schilderijen

Tegelijkertijd is de schilderijencollectie van de Egmondse School uitgebreid met enige werken. Dit was mogelijk dankzij de inzet van sponsors. Kager: “In een paar jaar tijd werden het er wel tien, die we allemaal laten zien.”

Jeugdige bezoekers kunnen gratis deelnemen aan drie soorten quizzen.

Het museum is nog tot en met 5 november elke middag open van 14.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 5 euro. Bezoekers van vier tot en met zeventien jaar betalen 2 euro. Het museum is gratis toegankelijk voor museumkaarthouders en donateurs. Zie ook de website van het Museum van Egmond.
(Foto’s bovenaan de pagina: RTV80).

Foto van Armando Jongejan.