BERGEN – Op maandag 10 maart zet KRANENBURGH de deur open voor verhalen.

Burgemeester Hetty Hafkamp van Bergen is voor één dag museumdirecteur. Ze ontvangt ouderen die moeilijk ter been zijn en niet zo gemakkelijk een tentoonstelling bezoeken.

Op deze MuseumMaandag kunnen ze de tentoonstelling WONDER over de magie van kunstenaarsdorp Bergen bekijken en hun verhalen delen. Aan het einde van de dag vindt een debat plaats over het belang van kunst en cultuur.

Bent u ouder of moeilijk ter been en kent u een kunstenaar of bijzonder kunstwerk waardoor u geraakt bent?
Wilt u daarover vertellen tijdens de MuseumMaandag?

Neem dan contact op met KRANENBURGH via 072 – 589 89 27
of mail naar educatie@kranenburgh.nl

Voor Hetty Hafkamp is het directeurschap een droombaan voor één dag. ‘Kunst inspireert en is voor mij even belangrijk als eten en drinken. Dat ik mijn liefde voor de kunst mag delen met ouderen beschouw ik als een voorrecht. Ik ontvang ze met open armen. Het is belangrijk dat ze meedoen aan de maatschappij. Cultuur spreekt tot het hart.’

Kunst, cultuur en erfgoed zorgen voor een positief gevoel van de leefomgeving en vertellen samen het verhaal van een stad, dorp of regio. Het zijn dingen die mensen trots maken op hun woonplaats. Daardoor wonen ze er graag, laten ze er hun kinderen opgroeien en zetten ze zich in voor hun gemeenschap.

Ata Kandó in KRANENBURGH met de directeur

Tijdens MuseumMaandag – een landelijk initiatief van de BankGiroLoterij en Kunsten ’92 – zijn burgemeesters van verschillende gemeenten voor één dag museumdirecteur.

Op maandag zijn de meeste musea gesloten. De week is nog nooit zo spannend begonnen!

Geef een reactie