(Foto: ©Rob Glas)

EGMOND AAN ZEE – Een grote partij reservemutsen van enkele jaren geleden is gedoneerd aan gezinnen in Oost-Europa en Nederland. Dat meldt de organisatie van Nieuwjaarsduik Egmond aan Zee.

Via Finder, een van de hoofdsponsors, kwam de organisatie in contact met Sanne van der Leij van StreetSmart. Deze organisatie verzamelt spullen in Nederland en verspreidt deze op plekken waar ze nodig zijn. Zo kwamen de mutsen terecht op verschillende plekken in Oost-Europa en Nederland.

Doneer aan Stichting ALS

Deelnemers aan de Egmondse Nieuwsjaarsduik op 1 januari doneren automatisch aan Stichting ALS, laten Hidde van der Pol en Tom Valkering van de organisatie weten. ALS is een ziekte van de zenuwcellen die vanuit de hersenen de spieren aansturen, net als PSMA en PLS. De oorzaak van de dodelijke ziekte ALS is nog niet bekend en een behandeling is er niet.

Van der Pol: “Wanneer je eenmaal de originele ‘Egmond-muts’ op je hoofd hebt staan, kan iedereen zien dat jij het lef hebt om mee te duiken en hebt gedoneerd aan Stichting ALS.  Een ware heldendaad! Duik mee en laat deze mensen niet in de kou staan. Zorg dat je er bij bent en bestel je tickets alvast.”

Egmondse Nieuwjaarsduik

Volgens Van der Pol en Valkering is de Nieuwjaarsduik van Egmond aan Zee met zesduizend bezoekers één van de grootste en de gezelligste duiken van Nederland. Van der Pol: “De Egmondse Nieuwjaarsduik is uniek in de omgeving. Zo krijgen uitsluitend nieuwjaarsduikers in Egmond aan zee de inmiddels felbegeerde ‘Egmond-muts’.”

Ook is de warming-up een publiekstrekker. Alle deelnemers warmen zich op met een dansje, onder leiding van Renate de Goede.

Verder komt de verse erwtensoep van de lokale restaurants Natuurlijk en Bad Egmond. Voor en na de Egmondse Nieuwjaarsduik zijn er volop horecagelegenheden en winkels om door te warmen. “Echt een leuke dag voor het hele gezin, of je nu wel of niet de zee in duikt”, aldus Tom Valkering.

Er is dit jaar meer

Met verschillende horecagelegenheden wordt op dit moment overlegd over nieuwjaarsborrels, vertelt Valkering. “Na de Nieuwjaarsduik de warmte opzoeken met livemuziek op meerdere locaties en misschien wel een dansje wagen. Houdt voor de actuele stand van zaken de website van de Egmondse Nieuwjaarsduik in de gaten.” 

(Bron foto: Sanne van der Leij)
(Bron foto: Sanne van der Leij)
(Foto: ©Rob Glas)