BERGEN – Sinds de maand augustus bloeien er muurbloempjes in hotel blooming in Bergen. De muurbloempjes bloeien de hele zomer door, met elke vrijdag verse bloempjes.

Deze expositie van Moon Zijp heet ‘Ode aan de muurbloempjes’ en siert een lange wand. Het zijn muurbloempjes in tweedehands en gevonden vaasjes die je aan de muur kunt hangen.

Aansluitend bij het concept van het hotel

Het concept van de muurbloempjes sluit naadloos aan bij de filosofie van blooming, laat een woordvoerder van het hotel weten. “Blooming is zelf constant aan het groeien en bloeien, zelfs de gasten worden uitgedaagd om tot bloei te komen tijdens hun verblijf. Verder heeft blooming aandacht voor duurzaamheid en zorgen voor elkaar en de natuur tot een ware kunst verheven.”

De bloemen voor de muurbloempjes zijn geplukt in de biologische pluk- en moestuin Hoftuin, gelegen op blooming Landgoed ‘Het Hof’. De oogst is bestemd voor de keuken van restaurant Zandhoeve en de blooming brasserie. Deze wordt bestierd door de bewoners van Scorlewald in Schoorl, een zorginstelling voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Kunst10Daagse

Tijdens de Kunst10Daagse, van vrijdag 21 tot en met zondag 30 oktober, wordt de expositie in het hotel uitgebreid. “De ontwikkeling stopt niet in augustus. Er komen op meerdere plekken muurbloempjes tot bloei.”