BERGEN – Jos Min en zijn vrouw Ellen treden 17 maart vanaf 16.00 uur op in galerie Het Wapen van Bergen aan Vijverlaan 13-15. De toegang is gratis. Jos Min is op verschillende fronten actief in de kunst in Bergen.

Na jaren in Frankrijk te hebben gewoond, heeft Jos zich vorig jaar in Bergen gevestigd. Hij is ooit als gitarist begonnen in de folkmusic, speelde in later jaren mondharmonica in een sixtiesband en langdurig in een bluesband.

In Frankrijk maakte hij ruim vijf jaar deel uit van een groep met traditionele muziek. Toch keerde hij weer terug naar de muziek van de jaren 50, 60 en 70 met hier en daar uitstapjes naar het repertoire van nu.

Favoriet zijn onder meer Bob Dylan, Neil Young en Tim Hardin. Eerst in een grote bezetting en later – mede vanwege de vele optredens in kleine (eet)cafés – als duo met zijn partner Ellen.

Zij bespeelt de chromatische accordeon en neemt veel baspartijen voor haar rekening. Een paar maanden geleden speelden Jos en Ellen voor een enthousiast publiek voor de eerste keer in Het Wapen van Bergen.

Nu treden ze op ter gelegenheid van de afsluiting van de winter-expositie ‘Te Wapen!’.