BERGEN – Na jaren grotendeels in Frankrijk te hebben doorgebracht, heeft Jos Min zich vorig jaar in Bergen gevestigd. Ter gelegenheid van de expositie ‘Te Wapen!’ treedt hij zondag 21 januari op in ‘Het Wapen van Bergen’. Toegang is gratis.

Jos Min is, naast zijn normale werk en vele andere activiteiten, zo’n vijftig jaar actief als muzikant. Hij begon als gitarist in de folkmusic en speelde in later jaren mondharmonica in een sixtiesband en langdurig in een bluesband.

In Frankrijk maakte hij ruim vijf jaar deel uit van een groep met traditionele muziek waar hij de 12-snarige gitaar speelde in een bezetting met viool, trekzak, fluiten, banjo, cornemuse en percussie. Toch keerde hij terug naar het repertoire van de jaren 50, 60 en 70 met hier en daar uitstapjes naar het repertoire van nu.

Favoriet zijn Bob Dylan, Neil Young, Tim Hardin etc. Eerst in een grote bezetting en later – mede vanwege de vele optredens in kleine (eet)cafés – als duo met zijn partner Ellen.

Zij bespeelt de chromatische accordeon en neemt veel baspartijen voor haar rekening. Jos zingt, speelt gitaar en mondharmonica. Van tijd tot tijd nodigen ze gastmuzikanten uit om wat andere ‘kleur’ in hun muziek te brengen.

‘Het Wapen van Bergen’ is gevestigd aan Vijverlaan 15, het optreden duurt van 15.00 tot 18.00 uur.