BERGEN – Het Haagse kamerkoor Kwintessens komt zaterdag 16 juni naar de Ruïnekerk voor een avond die geheel draait om Arvo Pärt, een van de belangrijkste componisten van deze tijd, zeker als het gaat om koormuziek. Voor de vocalisten van Kwintessens vormt de sacrale muziek van Pärt het hart van hun repertoire.

Begin dit jaar brachten ze een cd uit met een selectie van zijn liederen. Omgekeerd voelt de intrigerende musicus uit Estland ook een band met de Hagenaars. Dit leidde in de voorbije jaren zelfs een aantal keer tot rechtstreekse samenwerking.

Kwintessens weet de kristalheldere, spirituele composities van Pärt dan ook geheel in zijn geest over het voetlicht te brengen. De avond in de Ruïnekerk wordt ingeleid door dirigent Raoul Boesten.

Hij heeft Pärt inmiddels meerdere malen ontmoet (en dat is bijzonder bij deze man die als teruggetrokken bekend staat) en vertelt over diens leven en zijn muzikale inspiratie.

Daarna zingt Kwintessens, na een korte pauze, een achttal werken van Pärt, waaronder Morning star, Salve Regina en Bogoroditse Djevo. De avond begint om 20.15 uur.

Kaarten à €13 zijn online te bestellen via www.kamerkoorkwintessens.nl en verkrijgbaar bij de Eerste Bergensche Boekhandel. Op de avond zelf (indien nog beschikbaar) zijn de kaarten in de kerk te koop voor €15.