LIMMEN – De bloementuin in Limmen gaat na twee jaar weer open. Na een noodgedwongen sluiting vanwege corona kunnen liefhebbers van bloemen in Hortus Bulborum terecht van morgen 2 april tot en met 16 mei. De feestelijke opening vindt vandaag, vrijdag 1 april, plaats.

Bezoekers kunnen in Limmen genieten van ruim 4500 verschillende soorten tulpen, narcissen, hyacinten, krokussen en Fritillaria’s. Uniek aan deze tuin is dat er honderden soorten bloembollen staan die dateren van ver vóór 1990, die niet of nauwelijks nog commercieel gekweekt worden. De oudste soorten stammen uit de zestiende eeuw, zoals de Fritillaria Persica uit 1577. Door het lenteweer van de afgelopen weken, staan de meeste bloemen nu in bloei, laat Max Nuyens van Hotrus Bulborum weten. “Onze tulpencollectie vind je nergens anders in de wereld.”

De sneeuw van vandaag kan nadelig uitwerken op de bloemen, vertelt Nuyens. “Als de sneeuwlaag te dik wordt, dan verliezen sommige bloemen wat sierwaarde, zoals de narcist. Door het gewicht van de sneeuw kan de bloem gaan hangen, dit komt dan het hele seizoen niet meer goed.” Toch blijft Nuyens positief over de goede afloop. Zie voor meer informatie de website van de bloementuin.

Bron foto: Hortus Bulborum