BERGEN – Chris Stenger komt zaterdag 16 februari SCABEO vertellen over Namibië. Aan de hand van een digitale presentatie neemt hij het publiek mee naar dit fascinerende land. Namibië, is dat niet die desolate zandbak in het zuiden van Afrika waar een verzengende zon al het leven verschroeit?

Dit beeld bevat een kern van waarheid, want de zon kan inderdaad onbarmhartig schijnen en in de zomer stijgt de temperatuur soms tot een duizelingwekkende 45 graden.

Dit droge en dunbevolkte land heeft echter ook een andere kant: een indrukwekkende natuur met spectaculaire landschappen en een unieke fauna.

In zijn multimediashow neemt Chris zijn toehoorders mee naar dit schitterende land, waar het leven vaak op de grens van de mogelijkheden wordt geleefd. Maak aan de hand van de geschiedenis kennis met Namibië en ontmoet de oorspronkelijke zwarte bevolking, de ontdekkingsreizigers en de eerste kolonisten.

Reis vervolgens door de spectaculaire natuur met z’n enorme verscheidenheid aan landschappen en de rijke en unieke dierenwereld met uiteraard ‘The Big Five’: leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn.

De presentatie wordt gegeven in ontmoetingscentrum T&O aan de Kogendijk 42a in Bergen. Aanvang 20.00 uur. Kaarten à € 5,- zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal. Meer weten? Bel 072-5812484.