BERGEN – Vanaf de Schaapskooi aan de Zeeweg start zaterdag 28 oktober om 19.30 uur een wandeling in het kader van De Nacht van de Nacht. De nacht waarin de zomertijd overgaat in de wintertijd, maar ook de nacht waarbij veel gebouwen en huishoudens in Nederland wat minder elektrisch licht de wereld in te sturen.

Hoe is het om in het donker in de natuur te zijn? Mensen zijn niet vertrouwd met de nacht: mensen zijn dagmensen. Ze zijn de stilte van de nacht ook niet gewend. Die stilte laat de Nachtwaker de deelnemers beleven.

Het IVN gaat met een groep het donkere bos in. Daar ontmoeten zij de Nachtwaker. Deze figuur leeft diep in het bos en waakt over het bos en de dieren gedurende de nacht.

IVN laat ouders en kinderen weer ervaren hoe het is om in het duister in het bos te zijn en de Nachtwaker begeleidt ons op deze tocht. Zaklampen en dergelijke mogen dan ook niet worden gebruikt.

De wandeling duurt circa anderhalf uur. Deelnemen kost vijf euro, kinderen jonger dan twaalf mogen gratis mee. Chocolademelk en koek na afloop bij de Schaapskooi.

Aanmelden kan bij voorzitter@ivnnkl.net Er is een maximum aantal deelnemers van 15. Parkeren kan op de parkeerplaats bij het begin van de Uilenvangerweg.