BERGEN – De Nationale Sportweek vindt plaats van 17 tot en met 25 september en is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is.

Verenigingsleden worden via de ‘Ik neem je mee!’ campagne uitgedaagd iemand mee te nemen naar zijn of haar club om samen de start van het sportseizoen te beleven. De buurtsportcoach van Bergen heeft het verenigingsaanbod van deze week verzameld en in een overzichtelijk boekje gebundeld.

Het boekje wordt op diverse manieren in de gemeente aangeboden aan de inwoners. De Nationale Sportweek valt samen met het moment waarop veel verenigingen en clubs hun deuren opnieuw open zetten; het sportseizoen gaat weer beginnen.

Tijdens de week openen honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren en verzorgen ze sportclinics, -toernooien en -demonstraties.

Het boekje met het activiteitenoverzicht is onder andere verspreid op de lokale basisscholen, bij BSO’s, Stichting Welzijn, bij de wijksteunpunten, buurthuizen, de bibliotheken, Sportcentrum De Beeck, Sporthal de Watertoren, Post aan Zee, de Thuiskamer en het Dorpshuis De Schulp, de Europahal en het gemeentehuis van Bergen.

Op de website www.alkmaarsport.nl/bergen is een overzicht van de activiteiten te vinden waar men een gratis proefles kan volgen.

Geef een reactie