BERGEN- Volgende week woensdag 4 augustus organiseert natuurcentrum Parnassia in het Parnassiapark in Bergen een natuur en cultuurwandeling. De avondwandeling start om 19:30 uur en is onder begeleiding van een gids.

Vanaf het IVN gebouw Parnassia in het Parnassiapark in Bergen aan zee wordt er gewandeld langs enkele karakteristieke gebouwen in Bergen aan Zee en door de duinen zuidelijk van het dorp. De avondwandeling gebeurt onder begeleiding van een IVN-gids. Wandelaars krijgen informatie over de historie van Bergen aan Zee, het beheer van de duinen en de unieke natuur in het grensgebied kalkarm-kalkrijke duinen.

De avondwandeling duurt ongeveer twee uur. Er is plek voor maximaal acht deelnemers en vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan bij Hans Stapel via hans.stapel@quicknet.nl. Er wordt een kleine bijdrage van 2,50 gevraagd. Parkeren in Bergen is na 19:00 uur gratis. Wel is een duinkaart verplicht. Deze kan je verkrijgen bij de automaat in Bergen op het parkeerterrein. Vooraf een duinkaart regelen is ook mogelijk. Dat kan via www.pwn.nl/duinkaart.

foto: www.ivn.nl/afdeling/noord-kennemerland

ByEvert