SCHOORL – Regelmatig ontdekken de boswachters van de Schoorlse Duinen in het bos, op de duinen en aan het strand tal van duistere zaken: geroofde eieren, afgekloven botten, geplukte vogels en andere prooiresten. De Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer zijn in de ogen van de boswachters één grote crime scene.

Wat gebeurt hier allemaal, wie zijn de daders, wie zijn de slachtoffers en waarom staan dieren elkaar naar het leven? Beleef ze tijdens de Schoorlse Duinen Buitendag op zondag 18 februari, tussen 11.00 en 15.00 uur.

Speuren naar sporen daar draait het om! De schapen van Landschapsbeheer Rinnegom en herder Marijke Dirkson zijn ook op de buitendag om te laten zien welke sporen schapen in de duinen achterlaten.

Wie op pad gaat, mag eerst een wandelstok maken. De dag wordt afgesloten met het bakken van een broodje. De totale kosten voor de activiteiten vijf euro per persoon.

Voor deze dag is er een speciale strippenkaart ontwikkeld, deze is te bestellen op www.staatsbosbeheer.nl/buitendagschoorl.

Elke derde zondag van de maand is een natuuractiviteitendag. Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt aan Oorsprongweg 1 in Schoorl.