REGIO – Wie zoekt mee naar zwanenbloem, groene kikker en snoek?

Woon je in Noord-Holland en vind je het leuk om eens iets anders te doen? Lekker buiten bezig zijn en meer leren over planten en dieren? Doe dan mee aan het onderzoek van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Landschap Noord-Holland.

De organisaties starten binnenkort een onderzoek naar welke planten en dieren langs de oevers van de wateren in Noord-Holland voorkomen.

Twintig verschillende natuurvriendelijke oevers boven het Noordzeekanaal worden in dit onderzoek onder de loep genomen.

De onderzoekers bekijken en tellen alle aanwezige planten en dieren in, op en rond de oever.

Deze gegevens zijn belangrijk voor het hoogheemraadschap. Daarmee stemt de organisatie het beheer van deze oevers zo af dat ze (nog) geschikter worden voor planten en dieren.

Als je mee wilt doen aan het onderzoek betekent dat twee tot drie keer per jaar een oever van honderd meter lengte onderzoeken.

Specifieke kennis van planten- en dierensoorten is niet nodig: Landschap Noord-Holland zorgt voor veldmaterialen, opleiding en begeleiding. Deelnemers krijgen een onkosten- en reisvergoeding.

Het onderzoek start met een informatieavond op het kantoor bij Landschap Noord-Holland in Heiloo op 20 maart.

Opgave voor deze avond kan bij Anne Copier: a.copier@landschapnoordholland.nl.

Meer informatie over de geplande activiteiten, inhoud en de ligging van de oevers vind je op www.landschapnoordholland.nl/activiteiten.

Heeft u vragen?
Neem dan contact op met Kees Dekker, tel: 088-0064441.
Of via e-mail: k.dekker@landschapnoordholland.nl.

Geef een reactie