SCHOORL/ BERGEN – Het Taalcafé is er in Bergen en Schoorl voor mensen die beter Nederlands willen leren spreken. Het Taalcafé vindt vrijdag plaats in de bibliotheek in Schoorl (Heereweg 150A) én op woensdag in de bibliotheek in Bergen (Dreef 1).

Deelnemers aan het Taalcafé oefenen met taal. Bijvoorbeeld met taalspelletjes kunnen bezoekers Nederlands oefenen.

Ze praten over activiteiten in de buurt en over de Nederlandse cultuur. Zo leren ze met en van elkaar en kunnen de Taalcafé-gasten oefenen om een afspraak te maken bij de huisarts of hoe je een sollicitatiegesprek moet voeren. Er zijn taalbegeleiders aanwezig om te helpen. In het Taalcafé is de Startkrant aanwezig met nieuwsberichten die in eenvoudig Nederlands zijn geschreven.

Deelnemers aan het Taalcafé zijn positief over het contact met andere mensen en de gesprekken die ze voeren. Zij leren op deze manier spelenderwijs de Nederlandse taal.

Hoe laat en waar?

Geïnteresseerden kunnen in Schoorl iedere vrijdag tussen 10.00 en 11.30 uur binnenlopen. En in Bergen iedere woensdag van 10.00 tot 11.30 uur. Dat kan zonder afspraak en kinderen mogen meekomen.

De toegang is gratis. Iedereen is welkom ook niet-leden van de bibliotheek. In de kerstvakantie van 24 december tot en met 8 januari is er geen Taalcafé. Maar vanaf woensdag 11 januari is iedereen die aan zijn Nederlands wil werken weer welkom in het Taalcafé in Bergen. En vanaf 13 januari weer in het Taalcafé in Schoorl.