EGMOND – De top van de Nederlandse wegatletiek staat zondag 12 januari aan de start van de PWN Egmond Halve Marathon.

Khalid Choukoud, Abdi Nageeye, Jesper van der Wielen, Koen Raymaekers, Ronald Schröer en Hugo van den Broek gaan de strijd met de Afrikaanse lopers op het uitdagende parcours aan.

Het Nederlandse vrouwenveld bestaat onder andere uit Hilda Kibet, Jip Vastenburg, Andrea Deelstra en Ruth van der Meijden.

De Nederlandse mannen zijn zeer aan elkaar gewaagd.

Als regerend Nederlands crosskampioen is Khalid Choukoud misschien wel de favoriet. Bij vorige edities van de PWN Egmond Halve Marathon was hij in 2012 de eerste Nederlander en tweede Nederlander in 2013.

Jesper van der Wielen verblijft op dit moment in Brazilië voor een trainingskamp en won afgelopen weekend nog een 10 km wedstrijd in Rio de Janeiro (30.01).

Abdi Nageeye verbeterde dit jaar het Nederlands record op de 10 km.

Koen Raymaekers kwam voor het laatst in actie bij de TCS Amsterdam Marathon, waar hij helaas na 20 km moest uitstappen vanwege kuitklachten.

Van de Nederlandse vrouwen heeft Hilda Kibet de beste papieren. De topatlete weet wat het is om in Egmond te winnen.

In 2007 versloeg zij wereldtopper Gete Wami. In 2008 en 2009 werd ze tweede en in 2012 kwam ze als derde over de finish.

Ruth van der Meijden kon in 201 op het strand het langst meekomen met de Afrikaanse loopsters, maar Andrea Deelstra wist haar op de terugweg door de duinen in te halen en kwam zodoende als eerste Nederlandse over de finish.

De jonge atlete Jip Vastenburg maakt in Egmond haar debuut op de halve marathon

Choukoud

Geef een reactie