EGMOND AAN ZEE – De bowlingperikelen naderen gelukkig het einde. In 2007 werden twee bestuursleden van de vereniging Dorpsbelangen Egmond ‘Parel’ aan Zee, wijlen Kees Zwart en Henny Weel, toen nog in het diepste geheim, ge├»nformeerd over de plannen.

Die werden toen afgewezen vanwege het veel te hoge gebouw. Nieuwe tekeningen en idee├źn volgden over een groot aantal jaren. Uiteindelijk kwam Dreefbeheer met een plan waarin zowel de gemeente als de PAREL zich konden vinden omdat er gekozen werd voor middelhoge bouw.

Op het kantoor van Dreef Beheer in Beverwijk hadden Agnes Freyee en Henny Weel op 15 januari 2016 een goed gesprek met de projectleider. Afgesproken werd om een streep te zetten onder al het oude zeer.

Gezamenlijk gaan de bewoners van Egmond aan Zee zich verheugen op een fraai appartementen complex en restaurant op een geweldige plek. De bouwer bepaalt samen met de dorpsvereniging en de actie groepen de feestelijke wijze waarop dat zal geschieden. In april worden die plannen bekend gemaakt.

Geef een reactie