BERGEN NH – De Egmonden, Bergen en Schoorl krijgen elk één container voor luiers, incontinentiemateriaal en onderleggers. De gemeente Bergen gaat deze containers de komende tijd plaatsen op locaties waar nog geen luiercontainer staat.

Volgens een gemeentewoordvoerder zijn de containers bedoeld om stank in het restafval, de grijze container, te verminderen. “Voor mensen die luiers en incontinentiemateriaal hebben, kan hun restafvalcontainer of restafvalzak gaan stinken. De luiercontainers zijn een extra service voor deze doelgroep. Bovendien: in het grondstoffenplan is vastgesteld dat er in elke kern een luiercontainer moet komen. Dat wordt nu uitgevoerd.”

Locaties

De gemeente vervangt in Schoorl en Bergen in totaal twee papiercontainers voor luiercontainers. Het betreft ondergrondse containers aan de Sportlaan in Schoorl ter hoogte van nummer 45 en Binnenhof in Bergen.

Ondergrondse bakken voor luiers komen eveneens te staan aan de Heereweg in Groet ter hoogte van nummer 311 en langs de Visweg in Egmond-Binnen. Dit zijn nieuwe containers.

Luiercontainers staan al op de Prinses Irenelaan in Egmond aan den Hoef en de Zeeweg in Egmond aan Zee. Deze containers zijn niet nieuw, ze krijgen een andere functie. De container in Egmond aan den Hoef werd voorheen gebruikt voor het inzamelen van plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drinkpakken (pmd). De container in Egmond aan Zee was een textielcontainer.

Luiercontainer in Egmond aan den Hoef (Foto’s: RTV80).