EGMOND AAN DEN HOEF – De gemeente Bergen houdt woensdag 22 november van 15.00 tot 17.00 uur weer een inloopmoment bij het Slotkwartier. Geïnteresseerden krijgen volgens wethouder Ernest Briët een uniek kijkje achter de schermen bij Hoeve Overslot en Slotweg 44 en kunnen de restauratie-inspanningen met eigen ogen bekijken.

De ontvangst is bij Huys Egmont. Uiteraard is er ook de gelegenheid om vragen te stellen aan aannemer Pronk en medewerkers van de gemeente Bergen.

Restauratie Slotkwartier

De gemeente zegt het Slotkwartier tot een aantrekkelijk verblijfsgebied te maken voor bewoners en toeristen. Het gebied wordt een herkenningspunt, een ontmoetingsplek, een demonstratieruimte, een multifunctioneel verblijfsgebied, oftewel een locatie waar ‘hét’ gebeurt in Egmond aan den Hoef, aldus de wethouder.

Informatie via de website

Om betrokkenen en geïnteresseerden op de hoogte te houden van de voortgang van het project, heeft de gemeente Bergen een projectpagina aangemaakt op de website. Hierop staan informatie, updates en nieuws over de restauratie van het Slotkwartier, zoals een maandelijkse fotoreportage van de voortgang.

Op de foto wethouder Ernest Briët tijdens de officiële start van de renovatie op 17 maart 2023.(Archieffoto: RTV80).